Onbegrip Van Gelder over Barcelona-tripje De Ligt: Waarom doe je dat?

Onbegrip Van Gelder over Barcelona-tripje De Ligt: "Waarom doe je dat?"

02-04-2018 15:31
52

Jack van Gelder begrijpt niet waarom Patrick Kluivert in Barcelona een foto maakte van zijn zoon Justin en Matthijs de Ligt, op het moment dat De Ligt volop in de belangstelling staat van de Spaanse topclub. Huub Stevens is het met hem eens.

"Hij was een dag of acht bij het Nederlands elftal. Daarna gaat hij gezellig met Justin Kluivert naar Barcelona, dan denk ik: waarom doe je dat en waarom moet Patrick Kluivert daar een foto van maken?", vraagt Van Gelder zich af bij Rondo van Ziggo Sport. De Ligt gaf vorige week aan dat hij met Kluivert op bezoek ging bij vader Patrick.

Stevens: "Dat is de jeugd. Bij een jongen van achttien jaar kan ik me dat voorstellen. Daar moet hij in begeleid worden en van leren", zegt de voormalig voetbaltrainer, die zeker weet dat De Ligt bij grote clubs op de radar staat. "Als Barcelona of Bayern München De Ligt niet volgt, dan zijn ze gek. Een fantastische verdediger. Ik denk dat hij het in de toekomst gaat maken. Of ik hem bij Schalke zou halen? Dat hadden ze twee jaar eerder moeten doen."

Andries Jonker denkt dat het beter is als De Ligt nog bij Ajax blijft. "Ik zou hem niet halen. Laat hem nou eerst honderd wedstrijden hier spelen. Dat is in zijn belang. Als ik het eerste kwartier tegen FC Groningen zie, dan wordt hij door zijn benen gespeeld in de zestien, waardoor ze bijna voor de goal kwamen. Bij die goal van Van Weert, als je dat in Italië doet als verdediger, dan wordt het een lastig verhaal. Laat hem nou eerst die honderd wedstrijden spelen."

 

Having lunch with the boys #qualitytime

Een bericht gedeeld door Patrick Kluivert (@patrickkluivert9) op