Nog vijf finales voor Fortuna; zeges NEC en Jong Ajax; Malen blinkt uit bij PSV

02-04-2018 16:32
74

Fortuna Sittard blijft koploper van de Jupiler League. Nadat de Limburgers afgelopen vrijdag de koppositie pakten, werd er maandagmiddag overtuigend gewonnen van Helmond Sport. Concurrenten NEC en Jong Ajax wonnen echter ook.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 3-0
De overwinning van Fortuna kwam geen moment in gevaar. Lars Hutten opende na zes minuten spelen de score en twee minuten later werd het 2-0 door Michael Pinto. Zo nu en dan kon Helmond wat speldenprikjes uitdelen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Tien minuten in de tweede helft maakte uitblinker Lisandro Semedo er 3-0 van. Fortuna heeft nu in totaal 64 punten.

NEC - Telstar 3-0
NEC won thuis met dezelfde cijfers van Telstar. De degradant van vorig seizoen opende furieus en kwam al na twee minuten op 1-0 dankzij Michael Heinloth. Het duurde vervolgens tot de blessuretijd van de eerste helft voor Wojciech Golla de score kon verdubbelen. Telstar mocht in de tweede helft ruiken aan een stunt, maar Ferdi Kadioglu deelde tien minuten voor tijd de definitieve nekslag uit. Het verschil met Fortuna blijft een punt.

FC Dordrecht - Jong Ajax 2-3
Ook het kwakkelende Jong Ajax heeft weer een overwinning te pakken. De ploeg van Michael Reiziger verloor de afgelopen weken van laagvliegers, gaf de koppositie uit handen en verloor afgelopen vrijdag pijnlijk van Jong PSV. Ook tegen FC Dordrecht begon Jong Ajax slecht. Nadat Robert Mutzers Dordrecht in de 30e minuut op 1-0 had gezet, kantelde Ajax de wedstrijd in een minuut tijd. Ché Nunnely en Mateo Cassierra scoorden en bogen de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Denis Mahmudov maakte er nog 2-2 van, maar Teun Bijleveld zorgde voor de bevrijdende 2-3.

Jong PSV - FC Oss 5-1
Jong PSV heeft in eigen huis hard uitgehaald naar FC Oss. Na de indrukwekkende zege in Amsterdam van afgelopen vrijdag, werd er maandagmiddag met 5-1 gewonnen, mede door een uitblinkende Donyell Malen. De jonge PSV'er tekende voor de 1-0 en nadat Oss er 1-1 van maakte, zorgden Sam Lammers en Cody Gakpo voor 2-1 en 3-1. In de tweede helft completeerde Malen zijn hattrick met de 4-1 en de 5-1. De achterstand van de Eindhovenaren op nummer drie Jong Ajax is zeven punten.