'Groeibriljantje' van Ajax maakt indruk: 'Buitenlandse clubs liggen op de loer'

'Groeibriljantje' van Ajax maakt indruk: 'Buitenlandse clubs liggen op de loer'

03-04-2018 16:43
32

Telegraaf-rapporteur Kees Kist is onder de indruk van Justin Kluivert. De voormalig spits denkt dat de kersverse Oranje-international het in zich heeft om 'een absolute topper' te worden. Over Ajax-captain Joël Veltman is Kist een stuk minder enthousiast. 

"Joël is echt een goede verdediger, maar hij heeft te vaak ongelukkige momenten. Daar heeft hij bovendien weinig van geleerd", zegt Kist in gesprek met De Telegraaf. "Iedereen kan een gele kaart krijgen, maar de manier waarop hij zijn tweede gele kaart pakt… Dat mag niet gebeuren. Zeker niet met zijn ervaring", doelt hij op de rode kaart die Veltman zondag op bezoek bij FC Groningen kreeg. 

Wedden

Meer odds

Kluivert scoorde in het Noordlease Stadion met het hoofd. "Justin heeft alles in zich om een absolute topper te worden. Hij is heel snel, beweeglijk en kan ballen op prachtige wijze aannemen. Echt een groeibriljantje. Ik vind het dan ook logisch dat hij zijn debuut heeft gemaakt in Oranje."

Kist hoopt dat de vleugelaanvaller zo verstandig is om niet komende zomer al voor het grote geld te kiezen. "Ik raad Justin wel aan om nog even bij Ajax te blijven en verder te groeien als speler. Al weet je met dit soort jongens nooit hoe het gaat. De buitenlandse clubs liggen immers al op de loer."

Lees ook: Complimenten voor 'killer' van Ajax: "Dat is geen toeval meer, maar pure klasse"