Ex-Feyenoorder houdt niet van interviews: 'Hadden hier van mij niet hoeven zitten'

Ex-Feyenoorder houdt niet van interviews: 'Hadden hier van mij niet hoeven zitten'

03-04-2018 20:13
8

Serginho Greene blijkt geen groot fan te zijn van het geven van interviews. De 35-jarige routinier van RKC Waalwijk voelt niet de noodzaak om alles over zichzelf te vertellen en gaat dan ook niet vaak in op interviewverzoeken.

"Ik zie het nut er niet van in om alles over mezelf te vertellen", zegt Greene tegen VICE Sports. "We hadden hier van mij niet hoeven zitten. Ik doe gewoon dingen die ik leuk vind, maar wil niet opvallen. Mijn leven is goed zo. Ik probeer er te zijn voor de mensen om me heen, die zijn belangrijk voor me." Toch besloot Greene om VICE te woord te staan. "Soms is het wel goed om te doen. Het blijft een deel van mijn vak en het is niet zo dat ik er een hekel aan heb."

Greene krijgt zo nu en dan een verzoek om een interview te geven, maar gaat daar bewust niet vaak op in. "Hoe vaak lees je wel niet van die interviews waarin iemand alleen maar dingen zegt die tien voetballers daarvoor ook al gezegd hebben? Maar heel soms lees ik echt leuke interviews."

Greene haalt een interview met Nigel de Jong in Voetbal International aan. "Hij vond dat er te snel verjongd werd bij het Nederlands team. Dat vind ik leuk om te lezen, jongens die echt wat te vertellen hebben en het ook kunnen zeggen. Hij heeft toch dingen gezien en in Oranje gespeeld. Dat is toch anders dan als ik iets zeg?"

Greene begon zijn profloopbaan in 2005 bij Feyenoord. Na vier seizoenen in Rotterdam contracteerde Vitesse hem. Verder speelde de verdediger nog voor Levski Sofia, Vojvodina Novi Sad, AEK Larnaca, Othellos, Delhi Dynamos en FC Dordrecht. Greene vertelt dat hij hoogstwaarschijnlijk stopt na dit seizoen als RKC niet promoveert. De Waalwijkers staan een-na-laatste, maar zouden nog kunnen promoveren via de nacompetitie, als er een periodetitel gewonnen wordt.