'In de gevangenis ben ik veel met Roda bezig geweest, wil heel graag verder'

'In de gevangenis ben ik veel met Roda bezig geweest, wil heel graag verder'

04-04-2018 07:41
54

Aleksei Korotaev hoopt maandag volledige vrijspraak te horen in de slepende rechtszaak tegen hem in Dubai. De Russisch-Zwitserse zakenman reist daarna zo snel mogelijk naar Limburg, waar hij Roda JC nog altijd wil overnemen.

"Ik was heel nerveus hoe er in Kerkrade op mijn aanhouding zou worden gereageerd", zegt Korotaev in De Telegraaf. "Toen ik hoorde van de grappige foto's die op social media verschenen, deed dat mij goed. Ook het spandoek dat in het stadion werd opgehangen (In Aleksei we trust! #freekorotaev, red.), geeft me veel energie. Die steun heeft in die moeilijke maanden mijn geloof versterkt dat ik mijn droom om met Roda JC Europa in te gaan, nog altijd kan realiseren."

Volgens Korotaev is zijn grootste angst dat Frits Schrouff in de tussentijd Roda al beloofd heeft aan een andere partij. "Dat zou het grootste verlies in mijn leven zijn. Het is niet zo dat ik dan naar een andere voetbalclub ga kijken. Daarvoor heb ik mijn hart al veel te veel aan Roda JC verpand", laat hij weten. "Ik kan alleen maar benadrukken dat ik heel graag verder wil met Roda JC."

"In de gevangenis ben ik veel met Roda JC bezig geweest", vervolgt Korotaev, die zijn plannen voor de jeugd op een kladblok tot in detail uitwerkte. "Ik had het begrepen wanneer ze me hadden laten vallen, maar ze bleven het vertrouwen in mij uitspreken. Juist daarom zal ik er alles aan doen om Roda JC alsnog over te nemen en mijn ambities met de club waar te maken."

Lees ookNieuw hoofdstuk in Roda-soap: handtekening blijkt vervalst, Korotaev wint zaak