Feyenoord-huurling maakt indruk: 'Linkerbeen net zo goed als dat van Ziyech'

Feyenoord-huurling maakt indruk: 'Linkerbeen net zo goed als dat van Ziyech'

04-04-2018 08:27
27

Simon Gustafson liet afgelopen weekend tijdens de verrassende 3-0 zege van Roda JC bij Vitesse zien waarom Feyenoord hem ooit uit Zweden haalde. Eric van der Luer denkt dat de middenvelder technisch goed genoeg is voor de Rotterdammers.

"Iedereen die Simon moet beoordelen, zegt: fantastische voetballer. Maar daarna volgt nooit een uitroepteken, altijd een komma", zegt Van der Luer tegen Voetbal International. "Zijn valkuil is dat hij zijn frustratie soms niet helemaal onder controle heeft. Als het bij hem even niet mee zit, zit het ook meteen écht niet mee. Dan gaat zijn onvrede ten koste van zijn prestatie."

"Hij moet zichzelf daarin nog zien te verbeteren, dan kan hij die stap omhoog zeker maken", vervolgt de oud-middenvelder van Roda. "Hij is een gevoelsmens, binnen en buiten het veld, en bij Feyenoord is de wereld nog drie of vier keer harder dan in het mooie katholieke zuiden."

"Maar qua pure voetbalkwaliteit zit hij bij de beste tien, vijftien spelers van de Eredivisie, dat bewees hij tegen Vitesse", aldus Van de Luer. "Zijn linkerbeen is net zo goed als dat van Hakim Ziyech. Die komma kan een uitroepteken worden, maar dat moet hij zelf afdwingen."