'Ik ben degene die Justin kan vertellen wat te verwachten, wat de valkuilen zijn'

'Ik ben degene die Justin kan vertellen wat te verwachten, wat de valkuilen zijn'

04-04-2018 09:45
34

Net als zijn vader Patrick debuteerde Justin Kluivert vorige week op achttienjarige leeftijd in het Nederlands elftal. De oud-international probeert zijn zoon te behoeden voor de fouten die hij destijds maakte.

"Als het kan, zit ik op de tribune", zegt Patrick tegen Story. "Maar ik volg het voornamelijk via de televisie. Ook omdat ik op de tijden dat Justin speelt bij de Spaanse televisie als voetbalanalist te zien ben. Maar nadien hebben we altijd contact. Ik prijs me gelukkig dat Justin naar me wil luisteren en mijn adviezen ook vaak opvolgt. Al snap ik het ook wanneer hij zijn eigen weg kiest."

"Maar hij ontwikkelt zich enorm snel", vervolgt de voormalige topschutter van Ajax en FC Barcelona. "Twee jaar geleden tekende hij zijn eerste contract bij Ajax en vorige week debuteerde hij al in het Nederlands elftal." Dat de twee veel gelijkenissen tonen, ontgaat de familie niet. "We hebben zoveel overeenkomsten. Justin lijkt op mij. Niet alleen als speler, maar ook als mens."

"Ik vind dan ook dat ik degene ben die Justin kan vertellen wat hij kan verwachten, wat de valkuilen zijn en dat hij vooral niet moet vergeten te genieten", aldus Patrick. "We praten veel en ik geef hem adviezen. Over zijn carrière, maar ook over hoe te leven buiten het veld. Ik heb zelf immers een en ander meegemaakt."

Patrick is blij dat zijn zoon gedisciplineerd is. "Hij heeft een doel en dat is beter dan zijn vader worden. Daar moet alles voor wijken."