Roda-huurling van 49 miljoen kon naar top: 'Real, United, Juve, City, Liverpool'

Roda-huurling van 49 miljoen kon naar top: 'Real, United, Juve, City, Liverpool'

05-04-2018 07:51
12

Schalke 04-huurling Donis Avdijaj is met zijn afkoopsom van 49 miljoen euro ruim de duurste speler in de selectie van Roda JC. De 21-jarige Kosovaarse aanvaller stond in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Slagen in de Bundesliga is hem nog niet gelukt.

"Toen ik achttien was kon ik naar clubs als Real Madrid, Juventus, Manchester United, Manchester City en Liverpool. Maar ik koos ervoor om bij Schalke te blijven", zegt Avdijaj op de clubsite van Roda. "Achteraf was dat geen gelukkige keuze. Nadat ik anderhalf seizoen was uitgeleend aan Sturm Graz speelde ik in de vorige jaargang best veel, maar dit seizoen kwam ik onder de nieuwe trainer geen minuut in actie."

In Duitsland staat Avdijaj bekend als lastige jongen. "Bild-Zeitung heeft mij dat imago gegeven nadat ik als achttienjarige een lichte aanrijding had met mijn Mercedes. Terwijl ik eigenlijk een heel gemakkelijke en eerlijke jongen ben die het met iedereen goed kan vinden. Ook in Oostenrijk heb ik nooit problemen gehad. Maar bij Schalke stond niet iedereen achter mij, daarom had ik het moeilijker dan andere spelers. Natuurlijk deed dat pijn en ben ik daarover teleurgesteld."

Avdijaj zegt dat hij de deur naar Schalke open laat, maar niet kan vergeten wat er is gebeurd. "De enige reden die ik kan bedenken is dat ik eigenlijk compleet gek, misschien wel té gek, van voetbal ben. Ik leef alleen voor voetbal en kan daarom ook absoluut niet tegen mijn verlies. Wanneer ik als kind verloor, was ik bepaald geen leuke jongen."