'De bondscoach gaf mij ook dat advies: blijf bij ADO, daar maak je minuten'

'De bondscoach gaf mij ook dat advies: blijf bij ADO, daar maak je minuten'

05-04-2018 11:19
10

Tyronne Ebuehi heeft mooie vooruitzichten: na het seizoen met ADO Den Haag lonkt het WK met Nigeria, terwijl een toptransfer ook niet is uitgesloten. In januari liet hij de concrete belangstelling van Benfica bewust lopen.

"Een jaar geleden had ik niet durven denken dat ik in de belangstelling zou komen te staan van zo'n grote club en in een nationale elftal zou spelen. Het kan inderdaad het snel gaan in de voetballerij", vertelt Ebuehi op de ADO-website. (...) "Maar ik ben er absoluut nog niet. Ik moet me nog verder blijven ontwikkelen. Ik ben bij ADO Den Haag nog niet uitgeleerd. En ik kan me hier mooi in de kijker spelen voor het WK."

Die kans was kleiner geweest als Ebuehi voor Benfica had gekozen. Achteraf is hij niet rouwig om de afgeketste deal. "Het was geen doel van mij om deze winter koste wat kost ADO Den Haag te verlaten. Ik ben nog jong, mijn tijd komt heus nog wel. Ik ben gewoon hartstikke blij dat ik hier nog speel. De bondscoach gaf mij ook dat advies. Blijf bij ADO Den Haag, daar kun je tenminste minuten maken."