Update: 'Nieuwe PSG-trainer heeft voor twee seizoenen getekend in Parijs'

Update: 'Nieuwe PSG-trainer heeft voor twee seizoenen getekend in Parijs'

09-04-2018 16:36
23

Unai Emery is nog niet vertrokken, maar Paris Saint-Germain is er volgens ESPN uit met een nieuwe trainer. Thomas Tuchel gaat aan de slag in het Parc des Princes.

Tuchel is werkloos sinds zijn gedwongen vertrek bij Borussia Dortmund, afgelopen zomer. Aanvankelijk leek hij op weg naar Bayern München, maar PSG heeft volgens ESPN razendsnel gehandeld en hem vastgelegd als opvolger van Emery. De aanstelling van Tuchel wordt waarschijnlijk na dit seizoen officieel bezegeld.

Tuchel past in de profielschets van PSG: grote naam, Europese ervaring, bekers in de prijzenkast en een echte 'people manager'. Toch was hij niet de belangrijkste kandidaat. Antonio Conte, Max Allegri, Carlo Ancelotti en Luis Enrique leken in eerste instantie veel betere papieren te hebben, maar PSG-voorzitter Nasser Al Khelaifi geeft de voorkeur aan Tuchel na een aantal goede gesprekken.

De Duitser zou de aangewezen man zijn om de egocentrische kleedkamer van PSG weer in het gareel krijgen, iets wat Emery niet lukte. De Spaanse trainer wordt aangerekend dat hij ook in zijn tweede seizoen niet ver is gekomen in de Champions League.

Update 9/4 16.36: Alles wijst erop dat Tuchel inderdaad bij PSG aan de slag zal gaan. Volgens BILD heeft de Duitser voor twee seizoenen getekend in Parijs, met een optie voor nog een seizoen.