'Dijks heeft transfer te pakken: Ajacied in de zomer naar nummer elf van Italië'

'Dijks heeft transfer te pakken: Ajacied in de zomer naar nummer elf van Italië'

06-04-2018 11:40
42

Het Italiaanse Bologna lijkt de nieuwe werkgever van Mitchell Dijks te worden. De linksback van Ajax was enkele dagen in Italië om de stad te bekijken en een bezoek te brengen aan het trainingscomplex van de Serie A-club. Ook is hij naar verluidt aan het rondkijken voor een huis.

Dat meldt Corriere dello Sport in Italië. Daardoor lijkt het erop dat Dijks Ajax in de zomer gaat verlaten voor Bologna. Deze week gaf de Ajacied in een video van AT5 aan dat hij aan het verhuizen is en er over twee weken meer bekend zou worden over zijn toekomst. Corriere dello Sport schrijft nu dat Dijks hoogstwaarschijnlijk de nieuwe verdediger van Bologna gaat worden.

Het Italiaanse medium meldt dat Bologna al rond is met Dijks, die in Amsterdam een contract heeft tot de zomer van 2018. Daardoor kan de linksback Ajax transfervrij verlaten. Bologna hoopte Dijks al in de winter te halen, maar dat ging toen niet door. Dijks kwam binnen twee dagen tot een persoonlijk akkoord met de nummer elf van de Serie A.

Alles wees erop dat Dijks afgelopen zomer al zou vertrekken, maar door een probleem in de defensie werd de verdediger aan zijn contract gehouden. Dijks maakte dit seizoen acht keer zijn opwachting in het eerste elftal van de Amsterdammers. Onder trainer Erik ten Hag maakte hij nog geen speelminuten.