Huntelaar: 'De talenten worden snel hemel in geprezen, maar zijn er nog lang niet'

Huntelaar: 'De talenten worden snel hemel in geprezen, maar zijn er nog lang niet'

07-04-2018 09:51
55

Klaas-Jan Huntelaar verwacht geen problemen met zijn contractverlenging bij Ajax. De spits is in het bezit van een aflopende verbintenis.

"Ik heb er op de club zelf nog niet over gesproken. Dat zal binnenkort gebeuren. Nee, ik zie op dit moment geen obstakels", zinspeelt de spits in gesprek met De Telegraaf op een nieuwe eenjarige verbintenis. Huntelaar denkt ook al over een trainerstoekomst na. "Ik ga zeker mijn papieren halen, maar na mijn actieve carrière wil ik ook een half jaartje of een jaartje even afstand nemen van het voetbalwereldje. Daarna zie ik het wel. Als ik trainer word, is dat hopelijk bij Ajax. Een fantastische club, waar ik veel aan heb te danken en mooie dingen heb meegemaakt."

Dat probeert hij ook over te brengen op de jongere generatie. "Ik vertel hoe ik vroeger iets heb ervaren en wat er nodig is om een mooie carrière op te bouwen. De talenten in Nederland worden snel de hemel in geprezen, maar zijn er nog lang niet. Het gaat erom niet te snel tevreden te zijn, meer van jezelf te eisen. Ajax is het begin voor ze van hopelijk een mooie en lange carrière."