Van den Brom rekent af met 'grote vriend' Blom: Heeft-ie weer laten zien

Van den Brom rekent af met 'grote vriend' Blom: "Heeft-ie weer laten zien"

07-04-2018 22:58
92

Ron Vlaar en AZ-trainer John van den Brom zijn helemaal niet blij met het optreden van Kevin Blom tijdens het enerverende duel met PSV (2-3) op zaterdagavond. De scheidsrechter keurde een AZ-goal af, gaf PSV een - in Alkmaarse- belachelijke penalty én stuurde Vlaar bovendien van het veld. 

Blom gaf PSV bij een stand van 2-2 een penalty omdat Vlaar een overtreding zou hebben begaan op Luuk de Jong. "Dit soort momenten gebeurt zo vaak per wedstrijd", aldus de routinier voor de camera van FOX Sports. "Ik wilde er na afloop nog wat over vragen aan Blom, maar hij ging snel het hoekje om. Daar was het veilig, denk ik."

De rode  kaart die Vlaar kreeg vanwege een charge op de doorgebroken Hirving Lozano, vond hij niet terecht. "Ik raakte Lozano niet. Hij doet het wel slim, maar ik word hier wel een beetje schijtziek van."

Van den Brom
Van den Brom was bij FOX genadeloos voor Blom. "Onze grote vriend Blom krijgt het weer voor elkaar. Er is dit weekend één topwedstrijd. Ik begrijp niet dat we daar geen topscheidsrechter voor krijgen...."

"Een belachelijke strafschop, een belachelijke rode kaart... Het zal ook niet eens een keer meezitten. De spelers weten echt niet waar ze aan toe zijn bij deze scheidsrechter."

Voor de camera van de NOS ging Van den Brom nog iets verder. "Ik begrijp niet dat hij dit soort wedstrijden nog krijgt. Hij kan dit niet. Dat heeft-ie vanavond weer laten zien. Wij verliezen nu van PSV, met hulp van Blom."

Lees ook: PSV staat op uit de dood en verslaat AZ door drie goals in vijf minuten