Update: Fraser leidt 'gewoon' Vitesse-training; overleg gaat verder in Arnhem

Update: Fraser leidt 'gewoon' Vitesse-training; overleg gaat verder in Arnhem

09-04-2018 10:57
28

De dagen van Henk Fraser als trainer van Vitesse zijn mogelijk geteld. In Arnhem wordt zondagavond bekeken of hij het seizoen mag afmaken.

Dat meldt Omroep Gelderland. Vitesse verloor zaterdagavond van NAC Breda en zit met nog vier competitiewedstrijden voor de boeg op een dood spoor. Zondagavond wordt gesproken over de positie van Fraser. "We gaan goed nadenken wat we nu moeten doen", laat algemeen directeur Joost de Wit weten.

Wedden

Meer odds

Bij het crisisoverleg is ook de raad van commissarissen aanwezig, onder wie Yevgeni Merkel en Valeri Oyf. Met de twee Russen heeft Fraser een moeizame relatie. Volgens Omroep Gelderland overwegen De Wit en technisch directeur Marc van Hintum 'serieus' om Fraser te ontslaan.

"De resultaten zijn teleurstellend. Verder wil ik er inhoudelijk nu niets over zeggen. Natuurlijk is er veel druk. Die is er bij Vitesse altijd. We moeten onze doelstellingen halen en daar hoort het winnen van de play-offs bij", aldus De Wit. Saillant: volgende week speelt Vitesse tegen Sparta, de nieuwe club van Fraser. De Wit: "Dat speelt totaal geen rol in onze afwegingen."

Update 22.01: Vitesse heeft zondagavond nog geen besluit genomen over de toekomst van Fraser. De Arnhemse beleidsbepalers gaan maandag opnieuw om de tafel zitten, meldt Omroep Gelderland. De kans is groot dat Fraser het seizoen niet af mag maken van zijn superieuren.

Update 9/4, 10.57 uur: Henk Fraser leidt maandag rond het middaguur 'gewoon' de training van Vitesse, meldt Omroep Gelderland. De trainer staat onder druk door de tegenvallende resultaten. Volgens een woordvoerder is er nog geen duidelijkheid over de nabije toekomst. Ook maandag staat er weer een overleg gepland tussen de directieleden en de raad van commissarissen.