'Op dit moment zie ik nog niet echt dé meerwaarde van hem bij Ajax'

'Op dit moment zie ik nog niet echt dé meerwaarde van hem bij Ajax'

08-04-2018 18:51
31

Ronald de Boer is niet onder de indruk van het spel van Ajax tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers wonnen slechts met 1-0, ondanks meerdere kansen.

"Als je de statistieken bekijkt, heeft Ajax best wel wat gedaan. Maar het is toch wel een beetje magertjes", zegt De Boer bij FOX Sports. De Boer krijgt vervolgens de goal van David Neres te zien. "Aan de 1-0 zat een geur van buitenspel. Hij was dé man bij Ajax, qua gevaarlijkheid. Continu zat hij tussen de linies, maar ook aan de bal was hij gevaarlijk.

John de Wolf vond ook het spel van Heracles niet bijzonder. "Normaal gesproken krijgt een tegenstander altijd een kans. Die hadden ze in de eerste helft. In de tweede helft was het wel heel erg povertjes. Hoe vaak zijn ze nou in de zestien geweest? Heel weinig."

Klaas-Jan Huntelaar viel bij Ajax in negatieve zin op. De Boer denkt echter niet dat de spits volgende week tegen PSV gepasseerd gaat worden, ondanks dat Kasper Dolberg weer fit is. "Dat is nog iets te vroeg voor Dolberg. Het is alleen zo dat als het even niet gaat, Dolberg snel langs de kant staat om in te vallen. Op dit moment zie ik nog niet echt dé meerwaarde van Huntelaar."