Monsterzege van Lyon op FC Metz: vier assists en goal van Memphis

08-04-2018 19:06
31

Dankzij een uitblinkende Memphis Depay heeft Olympique Lyon niets heel gelaten van FC Metz. De Oranje-international gaf vier (!) assists en maakte een goal: het werd 0-5.

Lyon knokt in Frankrijk om de derde plek en mag misschien nog hopen op de tweede plek. De eerste goal werd al gemaakt na een minuut spelen. Uit een corner van Memphis kopte Marcelo de 0-1 tegen de touwen. De tweede goal van Lyon was bijna een kopie van de eerste goal. Na een half uur spelen mocht Memphis deze keer zelf scoren. Hij scoorde fraai met een stift na een goede pass van Tanguy Ndombele: 0-3.

Vier minuten later stelde Memphis Bertrand Traoré in staat om de 0-4 te maken. Vier minuten voor tijd tekende Mariano Diaz voor het slotakkoord. De assist kwam wederom van Memphis, die de eerste speler is in de Ligue 1 die vier assists geeft in een wedstrijd sinds het seizoen 2006/2007.

Sterker nog, hij is de eerste speler sinds 2013 die in één wedstrijd vier assists geeft in een van de vijf sterkste Europese competities. Santi Cazorla gaf op 14 mei 2013 namens Arsenal vier assists tegen Wigan Athletic.