VP's Elftal van de Week: Ajax, Feyenoord, drie keer PSV en Heracles-duo

VP's Elftal van de Week: Ajax, Feyenoord, drie keer PSV en Heracles-duo

09-04-2018 10:00
35

In een Eredivisie-weekend met knotsgekke uitslagen werd veel duidelijk: PSV zette een reuzenstap richting de titel, terwijl Sparta en Roda JC goede zaken deden in de strijd tegen directe degradatie. De drie clubs zijn dan ook vertegenwoordigd in VP's Elftal van de Week.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Een duizelingwekkend aantal van 35 keer schoot Ajax op het doel van Heracles, maar de Amsterdammers scoorden slechts één keer. Dat was mede te danken aan het keeperswerk van Castro. De Belgische doelman stond zijn mannetje.

Daniel Schwaab (PSV)
Misschien wel de meest onderschatte speler van PSV. Schwaab was tegen AZ voor de tweede week op rij de beste man op het veld. Zijn redding in de beginfase, waarmee hij een zeker doelpunt voorkwam, mocht er ook zijn.

Angelino (NAC Breda)
Steek nog maar een kaarsje aan, NAC-supporters. Want alleen een wonder kan ervoor zorgen dat Angelino volgend seizoen nog in Breda speelt. De Manchester City-huurling was dit weekend belangrijk met een rake vrije trap.

Sven van Beek (Feyenoord)
Ettelijke maanden kampte Van Beek met een voetblessure, die maar niet over ging. Inmiddels kijkt niemand meer op van zijn geruisloze rentree bij Feyenoord. Was niet op een fout te betrappen tegen FC Twente.

Jamiro Monteiro (Heracles Almelo)
Klein van stuk, maar groots in daden. De middenvelder van Heracles was de baas op het middenveld in de Johan Cruijff Arena en was verantwoordelijk voor de meeste succesvolle dribbels (7) en meeste succesvolle tackles (5).

Hakim Ziyech (Ajax)
Ziyech ontpopt zich steeds meer als de spelmaker van Ajax en lijdt ook minder balverlies. Toch blijft hij aanvallend ook beslissend: met een prachtige pass leidde hij de winnende treffer van David Neres in.

Marco van Ginkel (PSV)
Wat moet PSV zonder Van Ginkel? De aanvoerder is de laatste weken een doorslaggevende factor bij de Eindhovenaren, die door zijn vier doelpunten in de laatste drie competitieduels afkoersen op de landstitel.

Robert Mühren (Sparta)
Aanvankelijk zag Dick Advocaat hem niet staan, maar Mühren bewijst het ongelijk van de Sparta-trainer. Met twee doelpunten gidste hij zijn ploeg naar een zéér belangrijke 3-2 overwinning op VVV-Venlo.

Mikhail Rosheuvel (Roda JC)
Vaak het pispaaltje door zijn onbegrijpelijke missers, maar wie het laatst lacht, lacht het best. Rosheuvel was met een assists én winnend doelpunt van levensbelang voor Roda JC in het gewonnen duel met Vitesse (3-2).

Wout Weghorst (AZ)
Zijn gedrag roept soms irritaties op, merkten de PSV-verdedigers zaterdagavond ook in Alkmaar. Maar Weghorst is vooral héél belangrijk voor AZ. Was met een schot en kopbal trefzeker.

Hirving Lozano (PSV)
Je zou kunnen zeggen: fout van AZ-doelman Marco Bizot, maar Lozano is zó snel en gedreven dat hij de belangrijke gelijkmaker voor PSV (2-2) helemaal zelf afdwong. Gaf bovendien een assist.