De Eredivisie-flops: Twente-duo, Feyenoorder, PSV'er en laconieke AZ'er

09-04-2018 11:00
29

Ook in speelronde 30 van de Eredivisie viel een aantal spelers door de mand. VoetbalPrimeur zet ze op een rijtje in de wekelijkse floplijst.

Marco Bizot (AZ)
"Ik krijg honderd terugspeelballen per wedstrijd en het gaat één keer mis. Kan gebeuren", zei Bizot na afloop. Dat is wel heel makkelijk. Zijn teamgenoten bij AZ en collega's bij Ajax zullen hem binnensmonds hebben vervloekt.

Vyacheslav Karavaev (Vitesse)
Vitesse is volledig het spoor bijster en Karavaev kan zich niet onttrekken aan de malaise. Speelde een dramatische wedstrijd tegen NAC Breda en ging dan ook naar huis met een nederlaag.

Darryl Lachman (Willem II)
Willem II speelde een niets-aan-de-hand-wedstrijd tegen Excelsior, tot Lachman zijn man niet bij kon houden en aan de noodrem trok. Het resultaat: rood en een 2-1 nederlaag.

Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Dat was geen goed optreden, en dan is nog zwak uitgedrukt. Marcellis speelde tegen Roda JC misschien wel de slechtste helft uit zijn loopbaan en werd na 45 minuten gewisseld.

Peet Bijen (FC Twente)
Alsof FC Twente zich zondag al in de Jupiler League waande, want vrijwel geen enkele speler van de hekkensluiter haalde een voldoende. Bijen spande de kroon. Hij werd tureluurs getikt door de Feyenoord-aanval.

Brad Jones (Feyenoord)
Het is niet het seizoen van Jones en dat zal het waarschijnlijk ook niet meer worden. Jones zocht de voetballende oplossing, maar nam veel te veel tijd en dat werd afgestraft door Adam Maher.

Tom Boere (FC Twente)
11 seconden, zo lang duurde het tot Boere een overtreding maakte en geel kreeg. Na de historisch snelle kaart wist Boere zich niet te herstellen. Zijn wissel in de tweede helft werd met gejuich ontvangen door de Twente-fans.

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
De Derby van het Noorden was zondag geen prooi voor Heerenveen - en ook niet voor Groningen. Het werd 1-1. Woudenberg zal zijn matige optreden zo snel mogelijk willen vergeten.

Bart Ramselaar (PSV)
Toeval of niet: na zijn wissel scoorde PSV prompt drie keer. Natuurlijk is het flauw om dat op te hangen aan Ramselaar, maar de middenvelder leed veel balverlies en kon niet overtuigen.