AD: ook 'volledig in het zwart geklede' Feyenoord-hooligans betrokken bij rellen

AD: ook 'volledig in het zwart geklede' Feyenoord-hooligans betrokken bij rellen

08-04-2018 22:13
56

Bij de veelbesproken vechtpartij voorafgaand aan FC Utrecht-ADO Den Haag waren niet alleen hooligans van bovengenoemde clubs betrokken. Volgens het Algemeen Dagblad waren er ook Feyenoord-hooligans die zich in de strijd mengden.

Het AD beroept zich op een brief die de Utrechtse burgermeester Jan van Zanen aan de gemeenteraad heeft gestuurd. 'Tientallen volledig in het zwart geklede Feyenoord-aanhangers' waren met een touringcar afgereisd naar de Utrechtse wijk Ondiep. Men had daar afgesproken met de 'collega's' van FC Utrecht om daar op de vuist te gaan. ADO-hooligans die ook mee wilden doen aan de vechtpartij, waren aan het wachten bij een wegrestaurant in De Meern. Toen de politie daar arriveerde, vluchten enkele hooligans de A12 op, die vervolgens af moest worden gesloten.

De schade was niet de overzien na afloop van de knokpartij. De betrokken hooligans hadden met stenen, grind én straatmeubilair, afkomstig van ijssalon Lucia, naar elkaar gegooid. Bovendien mochten supporters van ADO Den Haag vanwege de ongeregeldheden niet naar De Galgenwaard afreizen. ADO-directeur Mattijs Manders begrijpt deze beslissing, maar baalt dat zijn club in een negatief daglicht is gesteld. "Dit zijn geen ADO-supporters. Het gaat om mensen die wat met elkaar afspreken. Dan kun je mensen met een Albert Heijn-tas ook wel Albert Heijn-hooligans noemen."

Lees ook: ADO-fans niet welkom in Utrecht na treffen tussen hooligans: A12 enige tijd dicht

Bekijk ook: Heftige veldslag in Ondiep: fans van Utrecht en ADO slaan elkaar de hersens in