Update: Géen taakstraf, wél boete voor Tete na 'wederspanningheid'

Update: Géen taakstraf, wél boete voor Tete na 'wederspanningheid'

23-04-2018 16:05
39

Tegen Kenny Tete is in hoger beroep een taakstraf van tachtig uur geëist, waarvan dertig voorwaardelijk. Dat meldt Het Parool maandag.

Tete was eind 2015 betrokken bij een vechtpartij. Ook zou hij zich tegen zijn aanhouding hebben verzet en een agent hebben beledigd, waarna de toenmalige speler van Ajax een nacht in de cel moest doorbrengen. In juli 2016 werd de rechtsback, inmiddels in dienst van Olympique Lyon, veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, waarvan dertig voorwaardelijk.

Tete heeft de beschuldigingen altijd ontkend en tekende beroep aan tegen het vonnis. Maandag diende de zaak opnieuw en kwam voor de Oranje-international het slechte nieuws: de eis is opgehoogd naar een taakstraf van tachtig uur, waarvan dertig voorwaardelijk. Het gerechtshof in Amsterdam doet over twee weken definitief uitspraak in de zaak.

Update 23/04 16.05: Het gerechtshof heeft maandag bepaald dat Tete een boete van 500 euro moet betalen wegens 'wederspanningheid', oftewel verzet tegen arrestatie. Dat meldt het Algemeen DagbladDe speler van Olympique Lyon krijgt dus géén taakstraf. Het gerechtshof vindt dat een geldboete volstaat, omdat de belediging van een ambtenaar niet bewezen is.