Update: Excelsior bevestigt transfer: Faik tekent voor drie seizoenen in België

Update: Excelsior bevestigt transfer: Faik tekent voor drie seizoenen in België

Gepubliceerd: maandag 9 april 2018 om 16:54ma 09-04-2018 om 16:54

Hicham Faik lijkt zijn carrière voort te gaan zetten in België. De Telegraaf bericht maandagmiddag dat de middenvelder van Excelsior een contract heeft getekend bij SV Zulte Waregem.

De 26-jarige linkspoot heeft naar verluidt voor drie seizoenen getekend bij de club die dit seizoen met Vitesse in de Europa League-poule zat. Faik beschikte over een aflopend contract bij Excelsior en werd begeerd door enkele Eredivisie-clubs. De middenvelder bedankte echter voor de interesse en liet weten dat hij zijn carrière graag over de grens voort wil zetten.

Faik is volgens De Telegraaf over de streep getrokken door het gesprek dat hij met Essevee-trainer Francky Dury heeft gevoerd. De club uit West-Vlaanderen eindigde in de reguliere Jupiler Pro League-stand op de negende plek, waardoor het in Play-off II actief is. Faik zal in de persoon van Sandy Walsh één landgenoot tegenkomen in het Regenboogstadion. Ook Davy De fauw, jarenlang actief voor Sparta en Roda JC, speelt voor Zulte Waregem.

Update 16.54: Faik gaat Excelsior na dit seizoen inderdaad verruilen voor Zulte Waregem. De Kralingers maken dit maandagmiddag via de officiële kanalen bekend. "Het lijkt misschien een verrassende keuze, maar SV Zulte Waregem is een mooie club", laat hij weten aan de clubsite. "Ik heb in mijn carrière mijn beslissingen altijd op gevoel genomen en dat heb ik nu ook gedaan. Ik heb ook met Nederlandse clubs gesproken, maar dit sprak mij het meest aan. Ik hoop bij SV Zulte Waregem de volgende stap in mijn carrière te zetten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws