Ten Hag: 'Kan alleen in het eerste, want bij Jong Ajax mag hij niet meer spelen'

Ten Hag: 'Kan alleen in het eerste, want bij Jong Ajax mag hij niet meer spelen'

09-04-2018 19:58
49

Erik ten Hag had Kasper Dolberg liever meer speelminuten gegeven tegen Heracles Almelo. De Deense spits maakte zondag zijn rentree na een afwezigheid van twee maanden en mocht vijf minuten spelen. Ten Hag liet zijn rentree afhangen van het scoreverloop.

"De belangen waren gister ook weer groot. De achterstand op PSV moest verkleind worden, maar de voorsprong op AZ konden we vergroten", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. De trainer zegt dat Dolberg nog niet 100% wedstrijdfit is. "Hij heeft gewoon een gemis aan wedstrijdminuten. Die kan hij alleen maar krijgen in het eerste, want in Jong Ajax mag hij niet meer spelen. Dan is het een goed moment om hem te brengen als de stand dat toelaat, al had ik het liever eerder gedaan."

Dolberg maakte zijn eerste minuten onder Ten Hag. "Ik ben hier nieuw gekomen. Dit waren onze eerste wedstrijdminuten samen. De manier van voetballen is niet heel anders, maar er zijn toch wat details anders. Hij zal zich in het nieuwe moeten integreren. Klaas-Jan (Huntelaar, red.) weet van alle afspraken. In de manier van verdedigen, maar ook in scoringspositie kunnen komen. Kasper moet daar nieuw in gaan komen en daar zullen we de komende trainingen voor benutten."

"Het is een rasvoetballer die wedstrijden kan beslissen. Hij is een heel goede optie die ons kan helpen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de drive en motivatie heeft om dat te gaan doen."