Ajax waarschuwt NEC na KNVB-blunder: Duidelijk, dat wordt een warm welkom

Ajax waarschuwt NEC na KNVB-blunder: "Duidelijk, dat wordt een warm welkom"

Gepubliceerd: maandag 9 april 2018 om 20:57ma 09-04-2018 om 20:57

Michael Reiziger vindt het jammer dat de wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC opnieuw gespeeld moet worden, maar denkt ook dat zijn spelers niet gemotiveerd hoeven te worden. Ook NEC-trainer Pepijn Lijnders reageert.

Vorige week trad Jong Ajax tegen NEC aan met middenvelder Teun Bijleveld, die uiteindelijk geschorst bleek. Ajax kreeg echter te horen dat hij gewoon mocht spelen. De KNVB gaf de fout toe en besloot om het duel over te laten spelen. Reiziger: "We hebben geïnformeerd en groen licht gekregen", zegt hij tegen FOX Sports.

"Het is duidelijk dat de KNVB zegt dat het niet de schuld van Ajax is. Het is jammer, maar dat maakt helemaal niet uit. We gaan de wedstrijd weer in en waarschijnlijk met een ander gevoel dan voorheen. Dat zullen ze ook wel merken. Duidelijk, dat wordt een warm welkom."

Lijnders
Lijnders vindt het niet meer dan terecht dat de wedstrijd over wordt gespeeld. Tijdens de wedstrijd van vorige week had de NEC-trainer al twijfels toen hij Bijleveld in de opstelling zag staan. "Dan ga je twijfelen aan jezelf. Hebben wij het dan verkeerd gedaan? Tijdens de wedstrijd werd het duidelijk, dan vind ik het niet meer dan eerlijk om hem opnieuw te spelen."

Veel mensen vinden dat NEC een slechte verliezer is en alles aan wilde grijpen om nog wat uit het vuur te slepen. "Dat slaat helemaal nergens op, natuurlijk. Wij houden ook gewoon alles bij. Als Calvin Verdonk vijf gele kaarten heeft, weten we dat hij vijf gele kaarten heeft. Als dat niet bevestigd wordt door de KNVB, is dat het probleem van de KNVB en ook van Ajax. Tijdens de wedstrijd was er heel veel twijfel. Ik ben blij dat hij opnieuw gespeeld wordt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws