'Guus Til van Ajax': 'Oh, oké. Ik kijk geen AZ. Weet niet waar hij speelt'

'Guus Til van Ajax': 'Oh, oké. Ik kijk geen AZ. Weet niet waar hij speelt'

09-04-2018 23:32
53

Dolgelukkig is Jurgen Ekkelenkamp met zijn debuut voor Jong Ajax. De pas achttienjarige middenvelder had een groot aandeel in de ruime 2-5 overwinning op FC Den Bosch van maandagavond. Ekkelenkamp scoorde én versierde een strafschop.

"Een mooie goal, een penalty versierd en belangrijk voor het team. Een mooi debuut", zegt Ekkelenkamp tegen FOX Sports. "Zaterdag speelde ik met de A1 en werd toen na de 60e minuut gewisseld. De trainer zei toen dat ik vandaag (maandag, red.) zou spelen."

Scoren bij je debuut voor Ajax lijkt inmiddels een trend te worden. Ekkelenkamp: "Dat hebben meerdere spelers gedaan. Ik ben blij dat ik dat ook heb mogen doen. Ik liep naar de eerste paal binnen om hem binnen te tikken. Als je met twee goals voor staat, is het onmogelijk om dat om te buigen."

De verslaggever van FOX noemt Ekkelenkamp de 'Guus Til' van Ajax. "Oh, oké. Ik kijk geen AZ. Dus ik weet niet waar hij precies speelt", zegt de middenvelder nuchter. Zijn doel voor de korte termijn is duidelijk: "Zoveel mogelijk meedoen met Jong Ajax, dan zien we het wel."