De Boer kritisch op Ten Hag: 'Dat moet je als coach weten, vind het geen beloning'

De Boer kritisch op Ten Hag: 'Dat moet je als coach weten, vind het geen beloning'

10-04-2018 08:38
43

Frank de Boer denkt dat Ajax-trainer Erik ten Hag de situatie met Amin Younes verkeerd heeft aangepakt. De oud-international kent de Duitser als 'een heel fijne jongen'.

"Younes heeft zich 'genaaid' gevoeld door een tussenpersoon die eigenlijk meer voor Napoli werkte dan voor hem. Daarom is hij teruggekomen, maar Ajax rekende natuurlijk al dat hij weg was. Hij kwam daardoor op het tweede plan", zegt De Boer bij De Aftrap van RTV Love.

Wedden

Meer odds

De Noord-Hollander is verrast dat het huwelijk tussen Ajax en Younes is stukgelopen. "Ik ken hem alleen maar als een heel fijne jongen die altijd als eerste op de training was en vaak ook als laatste wegging. Op zijn vrije dag kwam hij de ballenzak nog halen uit de kleedkamer. Die situatie met de wissel mag hij nooit doen, laat dat duidelijk zijn. Maar je moet wel als trainer weten: hé, is dit het juiste moment om iemand te 'belonen'."

Volgens De Boer moet een coach aanvoelen dat een speler al niet lekker in zijn vel zit. "Om hem dertig seconden te laten invallen, is niet slim op dat moment. Ik vind dat geen beloning." Hij begrijpt wel dat Ten Hag hem uit de selectie zette. "Je moet wel een statement maken als trainer. Anders geef je iedereen een vrijbrief. Dan verlies je de macht over het team en is het over en uit. Dit zijn leermomenten voor elke manager."

De Boer ziet ook dat Ten Hag het nog niet helemaal op de rit heeft bij Ajax. "Het is niet constant genoeg op het moment. Er zijn perioden in een wedstrijd dat je denkt: zo hoort het te zijn. Maar dat heb ik nog geen een keer negentig minuten gezien. Dat zal beter moeten worden."