Utrecht-uitblinker verrast zichzelf met 9 goals en 6 assists: Niet verwacht

Utrecht-uitblinker verrast zichzelf met 9 goals en 6 assists: "Niet verwacht"

10-04-2018 09:17
22

Sander van de Streek staat zélf soms ook te kijken van de rappe ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt bij FC Utrecht. De aanvallende middenvelder tekende sinds zijn zomerse overstap van SC Cambuur naar stadion Galgenwaard al voor negen goals en zes assists. 

Van de Streek 'had niet verwacht' dat hij zó snel zijn draai zou vinden in Utrecht. "Het team heeft me goed opgevangen. Dat maakt het makkelijker om mezelf aan te passen. Dat ik zo snel beslissend zou zijn, had ik niet verwacht. Eerst richtte ik me op het veroveren van een basisplaats - dat lukte heel snel - en daarna wilde ik het uitbouwen naar stabiele, belangrijke factor. Dat lukt de laatste weken goed", vertelt de rechtspoot in het Algemeen Dagblad. 

Zijn rendement is opvallend hoog. "Ach, ik kijk niet naar statistieken, ik probeer elke week te vlammen. Ik wil alleen zo stabiel en waardevol mogelijk voor het team zijn. Ik ben wel tevreden over hoe het gaat. Ik speel stabiel, lijd weinig balverlies. Die stabiliteit is belangrijk. Met mijn doelpunten, loopacties en de kracht die ik erin leg, wil ik het team ontlasten."