Scorende Ajax-debutant had 'beetje last van zenuwen': Gewoon fantastisch

Scorende Ajax-debutant had 'beetje last van zenuwen': "Gewoon fantastisch"

10-04-2018 17:54
7

Ajacied Jurgen Ekkelenkamp beleefde maandagavond een geweldig debuut in het betaald voetbal. Op bezoek bij FC Den Bosch tekende de tiener tijdens zijn eerste optreden direct voor een doelpunt namens Jong Ajax. De nummer twee van de Jupiler League won in Den Bosch met 5-2. 

"Ik ben zeker trots. Natuurlijk omdat ik mijn debuut heb gemaakt en wist te scoren", aldus Ekkelenkamp voor de camera van Ajax TV. "Mijn ouders zaten op de tribune, mijn oma zag ik ook en mijn vriendin was er ook. Er was dus veel familie. Ik had wel een beetje last van zenuwen als ik eerlijk ben."

Dit seizoen scoort de rechtspoot aan de lopende band voor Ajax O19. Of hij veel verschil merkte met een niveau hoger? "Je merkt dat het fysieker is. Als je tegen dertigjarigen speelt, dan merk je dat wel. Maar als je goed uit de duels blijft, dan is het prima te doen."

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger was 'heel tevreden' over het optreden van de debutant. "In het begin zag je wel dat hij moest wennen aan het nieuwe elftal, maar hij groeide steeds meer in de wedstrijd. Hij zocht de ruimtes, kwam voor de goal, scoorde en veroorzaakte de penalty. Het is gewoon fantastisch."

Lees ook: 'Guus Til van Ajax': 'Oh, oké. Ik kijk geen AZ. Weet niet waar hij speelt'