'Mogelijk vroegtijdige Van Persie-breuk; toekomst van zeven spelers onduidelijk'

'Mogelijk vroegtijdige Van Persie-breuk; toekomst van zeven spelers onduidelijk'

11-04-2018 10:05
67

Volgens Voetbal International bestaat de kans dat Feyenoord en Robin van Persie al na een aantal maanden uit elkaar gaan. De 34-jarige spits speelt vaker niet dan wel.

Feyenoord slaagde er afgelopen winter eindelijk in om een terugkeer van Van Persie te realiseren, maar binnen de club stond niet iedereen te springen om de komst van de spits. De Raad van Commissarissen twijfelde, maar Giovanni van Bronckhorst 'drukte zijn komst erdoorheen'. Van Persie is terug, maar zit vaker op de bank dan dat hij in de basis staat. Bij de rvc waren er twijfels over de fysieke gesteldheid van de spits.

'Zowel Feyenoord als de speler zelf kan aan het einde van het seizoen beslissen niet verder te willen', schrijft VI. 'Hoe ziet Van Bronckhorst dat? En Van Persie zelf? Intern gaan er steeds meer geluiden op dat de samenwerking na dit seizoen wordt beëindigd, met goedvinden van beide partijen.'

Naast Van Persie is het mogelijk dat ook andere spelers na dit seizoen vertrekken. VI noemt de namen van Tonny Vilhena, die 'op zeker zal vertrekken', Karim El Ahmadi, Bilal Basacikoglu, Jens Toornstra, Sofyan Amrabat, Eric Botteghin en Renato Tapia. Kevin Diks keert na dit seizoen terug bij Fiorentina.