Boze verdediger haalt trainer door de mangel: 'Hij zet het hele team voor schut'

Boze verdediger haalt trainer door de mangel: 'Hij zet het hele team voor schut'

11-04-2018 14:53
18

Robin Buwalda werd dinsdagavond tegen Jong PSV al na achttien minuten gewisseld en bekritiseerde zijn trainer Jan van Staa na afloop behoorlijk. De verdediger van Go Ahead Eagles liet zijn directe tegenstander Nikolai Laursen twee keer scoren, wat hem al snel duur kwam te staan.

Na afloop was Buwalda niet te genieten. "Ik sta op het veld en maak andere keuzes dan de trainer voor ogen heeft. Dat viel verkeerd bij hem, maar ik heb niets verkeerds gezegd en heb hem niet uitgescholden", zegt Buwalda tegen de Gelderlander. "Maar Van Staa vond het nodig om mij daarop te wisselen, maar daarmee zette hij het hele team voor schut. Dit vond ik heel kinderachtig."

Wedden

Meer odds

Van Staa diende Buwalda vrij snel van repliek. "Laat hem maar eens in de spiegel kijken. Die gebaren die hij naar de kant maakte kunnen echt niet. Daarom is hij gewisseld", zegt de Go Ahead-trainer, die met Buwalda om tafel wil. "Dat wordt een kort gesprek. Wat hij deed past echt niet bij ons."

Go Ahead werd dinsdagavond met 6-0 naar huis gestuurd. Omdat de wedstrijd vanwege noodweer niet uitgespeeld kon worden, moet de club uit Deventer nog een keer terug naar Eindhoven om het af te maken.