Vitesse wilde Fraser al eerder ontslaan: 'Als hij niet kan, dan kan hij niet'

Vitesse wilde Fraser al eerder ontslaan: 'Als hij niet kan, dan kan hij niet'

11-04-2018 15:16
15

Algemeen directeur Joost de Wit wilde al eerder aan Henk Fraser laten weten dat hij ontslagen zou worden. De Vitesse-trainer kreeg het nieuws echter pas woensdag te horen, omdat hij 'een vrije dag had' op dinsdag.

"Maandagmiddag hebben Marc van Hintum (technisch directeur, red.) en ik de knoop doorgehakt. Niets doen was geen optie. We wilden beweging zien in het team", legt De Wit uit aan FOX Sports. "Daarom hebben we dit besluit genomen. We hebben in de avond aan Henk gevraagd of hij dinsdagochtend met ons in gesprek wilde gaan. Helaas kon dat niet, omdat hij een vrije dag had en zijn agenda vol zat. Daarom hebben we dit deze ochtend moeten communiceren."

Zaterdag werd bekend dat Vitesse intern in overleg ging om over de positie van Fraser te discussiëren, maar pas vier dagen later werd het ontslag gecommuniceerd. De Wit: "Ja, dat is een lange tijd. Ik had het liever dinsdagochtend gehad, maar ik respecteer het als iemand niet kan. Als iemand niet kan, dan kan hij niet."

Dat heeft volgens De Wit niets te maken met dat er Russische commissarissen ingevlogen moesten worden. "Nee, daar was totaal geen sprake van. We hebben een Russische en een Nederlandse commissaris, ter verduidelijking. Dit is een besluit van Marc van Hintum en van mij geweest. De Russische commissarissen hebben hun akkoord gegeven voor het ontslag, toen hebben we het doorgezet."