Update: KNVB doet Go Ahead een plezier en laat gestaakt duel niet uitspelen

Update: KNVB doet Go Ahead een plezier en laat gestaakt duel niet uitspelen

12-04-2018 18:05
35

Zowel Jong PSV als Go Ahead Eagles ziet het liever niet zitten om de overige zes minuten van het duel van dinsdagavond uit te spelen. De wedstrijd werd in de 84e minuut bij een 6-0 voorsprong voor Jong PSV gestaakt vanwege noodweer, maar de kans is aanwezig dat Go Ahead voor die paar minuten terug naar Eindhoven moet.

"Als je zag wat voor weer het was, is het logisch dat de scheidsrechter even moest nadenken", zegt PSV-spits Sam Lammers tegen FOX Sports. "We hebben het nog geprobeerd, maar als het dan weer zo gaat donderen is het gewoon niet veilig meer. Ik weet nog niet wat er wordt gedaan met de laatste zes minuten. Ik zou zeggen schriftelijk afdoen, maar weet niet hoe de regels zijn."

Go Ahead-trainer Jan van Staa begrijpt de beslissing van de scheidsrechter om te staken. "Zo kun je niet voetballen. De veiligheid, van spelers, supporters en wie dan ook staat voorop. Het is heel begrijpelijk en vervelend, het is de juiste keuze. De KNVB zei: spelen, spelen, spelen. Daarom zijn we ook nog een keer teruggekomen (op het veld, red.). Voor die zes minuten wil je niet terugkomen, maar dat moet wel als de KNVB dat beslist. We wachten af wat er gaat gebeuren."

"Ik weet niet welke clubs er nog belangen hebben, anders lijkt het me logisch. Aan de andere kant denk ik dat je het reglementair af kunt ronden als er geen belangen meer zijn, maar ik laat het aan de wijze heren over. Anders gaan we met eigen auto's."

Update 12/4: De resterende zes minuten van het Jupiler League-duel tussen Jong PSV en Go Ahead worden níet uitgespeeld. De KNVB heeft dat donderdag bekend gemaakt. Afgelopen dinsdag werd de wedstrijd bij een 6-0 stand in het voordeel van de thuisclub gestaakt vanwege onweer. Trainer Jan van Stee en diverse spelers van Go Ahead lieten snel daarna al weten dat de resterende minuten wat hen betreft schriftelijk konden worden afgedaan. Zo wordt het nu ook geregeld. 6-0 wordt genoteerd als eindstand.