Achahbar grapt over Ajax: Ik denk dat iedereen mijn achtergrond wel kent

Achahbar grapt over Ajax: "Ik denk dat iedereen mijn achtergrond wel kent"

11-04-2018 17:40
49

Anass Achahbar en Arnaut Groeneveld kijken met een positief gevoel naar de rematch tegen Ajax van volgende week maandag. De wedstrijd moet worden overgespeeld, omdat Jong Ajax een middenvelder opstelde die geschorst was: Teun Bijleveld.

De spelers van NEC kregen te horen dat de wedstrijd overgespeeld moest worden. "Dat is alsof je een wedstrijd hebt gewonnen", beschrijft Groeneveld het gevoel voor de camera van FOX Sports. "Het is voor ons denk ik een cruciale wedstrijd. We zijn er heel blij mee, maar je moet hem wel winnen. Anders heb je er niets aan. Ik hou me er niet mee bezig hoe Ajax zich voelt of wat ze doen. We moeten zorgen dat we die winnen om kampioen te worden. Dat is het enige wat telt."

Eerst moet er afgerekend worden met Helmond Sport. "Ik ben sowieso iemand die het van dag tot dag bekijkt. Eerst maar eens vrijdag winnen, daarna op naar Ajax. We zijn er ons bewust van dat we vrijdag moeten winnen", zegt Groeneveld.

Achahbar hoopt dat NEC er uiteindelijk alsnog in slaagt om landskampioen te worden, na de 2-0 nederlaag in Amsterdam. "Dat maakt het alleen maar mooier voor mij. Ik hou ervan om lekker gek te doen tegen Ajax en ze in de zeik te nemen. Ik denk dat iedereen mijn achtergrond wel kent (Achahbar speelde bij Feyenoord, red.), dus dat maakt het alleen maar mooier voor mij."