'Pech dat Lamprou eerst onder de trein moet belanden om niet te kunnen voetballen'

'Pech dat Lamprou eerst onder de trein moet belanden om niet te kunnen voetballen'

11-04-2018 18:12
7

De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II van aanstaande zondag is ook een weerzien tussen Freek Heerkens en Nigel Bertrams. Heerkens deelt in de aanloop naar de beladen ontmoeting een plaagstootje uit aan Bertrams.

Bertrams keept bij NAC, maar stond tot afgelopen seizoen onder contract bij Willem II. Heerkens zal vóór zondag zeker nog even contact opnemen met zijn oude ploeggenoot. "Ik kwam Nigel een paar weken geleden nog in Eindhoven tegen. Dan is het altijd gezellig. Ik ga hem wellicht een app sturen met de boodschap: neem je visvergunning maar mee, zondag. Dat kan hij wel waarderen", vertelt Heerkens aan het Brabants Dagblad.

Het plaagstootje van Heerkens betekent niet dat hij Bertrams een slechte doelman vindt. "Dat is gewoon een prima keeper. Dat zagen we bij Willem II bij de trainingen al", zegt Heerkens. "Hij had de pech dat Kostas Lamprou eerst onder een trein moet belanden om niet te kunnen voetballen. Maar een beetje prikken mag toch wel? Psychologie van de koude grond hoort ook bij de derby."