'Irritaties bij Barcelona na uitschakeling: Piqué in de clinch met Valverde'

11-04-2018 21:13
26

De onverwachte Champions League-uitschakeling tegen AS Roma zorgt voor irritaties bij FC Barcelona. Al tijdens de wedstrijd lagen Gerard Piqué en Ernesto Valverde met elkaar in de clinch. Dat meldt Sport.

Piqué probeerde in de tweede helft met armgebaren duidelijk te maken aan Valverde dat hij zijn tactiek moest omgooien. Barça stond met de rug tegen de muur in het Stadio Olimpico en de geroutineerde verdediger vond dat zijn ploeg veel meer druk naar voren moest geven.

Valverde luisterde niet naar Piqué. Sterker nog, de Barça-trainer reageerde boos op het commentaar van zijn speler en riep volgens Sport dat hij 'het zelf wel bepaalde'. Piqué, die veel invloed heeft in de kleedkamer, wordt naar verluidt gesteund door andere spelers, die ook niets snapten van Valverde's tactiek.

In Rome ging het dinsdagavond helemaal mis voor Barcelona, dat door een 3-0 nederlaag uit de Champions League werd gekegeld. Tien minuten voor tijd kopte Kostas Manolas het beslissende doelpunt binnen.