Fortuna-baas krijgt trap na: 'Niemand behandelt succesvolle coach op zo'n manier'

Fortuna-baas krijgt trap na: 'Niemand behandelt succesvolle coach op zo'n manier'

11-04-2018 21:19
22

Gedurende zijn arbitragezaak met Fortuna Sittard koos Sunday Oliseh ervoor om zich stil te houden, maar inmiddels is de voormalig hoofdtrainer van de Limburgse club het zwijgen zat. Op zijn eigen website haalt hij nog één keer duidelijk uit naar eigenaar Isitan Gün.

Wegens een verstoorde arbeidsrelatie hoeft Fortuna Sittard Oliseh niet terug in dienst te nemen. Wel moet zij hem nog een afkoopsom van circa negentigduizend euro betalen. De Nigeriaanse oefenmeester ziet zichzelf als winnaar in de arbitragezaak, die hij zelf had aangespannen na zijn gedwongen vertrek bij de revelatie van de Jupiler League. Aanleiding was, naar verluidt, zijn verzoek aan de spelers om zwart geld te weigeren.

Wedden

Meer odds

"Het meest schandelijke, verschrikkelijke, ondankbare en respectloze wat een clubeigenaar kan doen tegenover een loyale en succesvolle coach", zo schrijft Oliseh over de situatie. De oud-speler van Ajax, Juventus en Borussia Dortmund stond sinds afgelopen zomer aan het roer bij Fortuna en de prestaties waren uitstekend. De Limburgers staan nu, met nog drie wedstrijden op het programmma, op de eerste plaats.