De Jong baalt van 'minder seizoen': Niet geworden wat ik ervan had gehoopt

De Jong baalt van 'minder seizoen': "Niet geworden wat ik ervan had gehoopt"

Gepubliceerd: donderdag 12 april 2018 om 07:54do 12-04-2018 om 07:54

Siem de Jong kijkt niet met een voldaan gevoel terug op het huidige seizoen. De aanvallende middenvelder keerde in de zomer terug bij Ajax, maar heeft zichzelf niet kunnen ontwikkelen tot een vaste waarde.

De 29-jarige middenvelder speelde tot nu toe twintig competitiewedstrijden, waarvan liefst zestien als invaller. "Ik heb wel wat kansen gehad, maar het is niet geworden wat ik ervan had gehoopt. De vroege uitschakelingen in Europa en de KNVB-beker waren ook in mijn nadeel", laat De Jong weten in een interview met De Telegraaf. "Natuurlijk kijk ik ook naar mezelf. Misschien had ik er zelf ook méér aan moeten doen."

De in Zwitserland geboren schaduwspits is echter nog lang niet klaar in de Johan Cruijff Arena, waar hij nog tot medio 2020 onder contract staat. "Er zijn meer spelers geweest die na een minder seizoen de pannen van het dak speelden. Kijk naar Luuk… (broer en PSV-spits Luuk de Jong, red.)", aldus de strijdbare Ajacied. "Daarom leg ik me niet bij mijn reserverol neer. Als je dat doet, is het over. Ik zal alles blijven geven."

Poll

Gaat Siem de Jong alsnog zijn waarde bewijzen voor Ajax?

(619 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws