De degradatiestrijd: het programma van NAC, Roda JC, Sparta en Twente

De degradatiestrijd: het programma van NAC, Roda JC, Sparta en Twente

19-04-2018 16:55
59

FC Twente, Sparta, Roda JC, NAC Breda: wie degradeert rechtstreeks en wie speelt nacompetitie? In de laatste twee wedstrijden van het seizoen valt de beslissing. VoetbalPrimeur zet het resterende programma van de vier degradatiekandidaten op een rij.

De 32ste speelronde zit er nog niet op, maar Twente, Sparta, Roda JC en NAC kwamen dinsdag en woensdag allemaal al in actie. In Kerkrade onderstreepte Roda de goede vorm door een punt te pakken tegen landskampioen PSV (2-2), terwijl Sparta nipt te sterk was voor NAC (2-1). Het doemscenario lijkt daardoor waarheid te worden voor FC Twente, dat weliswaar PEC Zwolle met 2-0 versloeg, maar een wonder nodig heeft.

De huidige stand van zaken onderin de Eredivisie:
15. NAC Breda - 30 punten - -19
16. Roda JC - 27 punten - -29
17. Sparta - 27 punten - -36
18. FC Twente - 23 punten - -21

Door de nederlaag bij Sparta is NAC absoluut nog niet zeker van rechtstreeks lijfsbehoud. Pikant: in de laatste speelronde staat een uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Roda JC en Sparta kunnen aan het einde van de rit nog boven NAC eindigen, maar hebben wel een minder doelsaldo.

Twente speelt sowieso nacompetitie, maar moet vrezen voor erger. Als Vitesse volgende week wint in Arnhem, is Twente gedegradeerd. Een ander scenario is dat streekgenoot Heracles Almelo in de laatste speelronde Twente kan laten degraderen door bij Sparta te verliezen. Kortom, alleen een wonder kan de ploeg van Marino Pusic nog in de Eredivisie houden.

FC Twente
29 april: Vitesse - FC Twente
6 mei: FC Twente - NAC Breda

Sparta
29 april: Feyenoord - Sparta
6 mei: Sparta - Heracles Almelo

Roda JC
29 april: VVV-Venlo - Roda JC
6 mei: Roda JC - ADO Den Haag

NAC Breda
29 april: NAC Breda - sc Heerenveen
6 mei: FC Twente - NAC Breda