Mensen verdiepen zich niet in hun haat jegens FC Twente. Ze lullen mee

"Mensen verdiepen zich niet in hun haat jegens FC Twente. Ze lullen mee"

12-04-2018 20:50
87

Özcan Akyol vindt het onbegrijpelijk en oneerlijk dat sommige fans van andere clubs in hun vuistje lachen nu FC Twente afkoerst op degradatie uit de Eredivisie. De schrijver en analist van Studio Voetbal zegt dat in gesprek met Tubantia. 

Afgelopen zondag nam Akyol het tijdens de voetbaltalkshow ook al op voor hekkensluiter FC Twente, dat met nog vier speelrondes te gaan een achterstand heeft van vier punten op nummer zeventien Sparta. Sinds begin december won Twente geen wedstrijd meer in de Eredivisie. 

"Mensen verdiepen zich niet in hun haat jegens Twente. Ze lullen mee. Anders hadden ze wel begrepen dat Twente juist aan het herstellen is en dat ze waarschijnlijk degraderen omdat ze ongelukkig hebben gehuurd", aldus Akyol.

"De buitenwereld vindt dat Twente niet hard genoeg is gestraft voor het wanbeleid in het verleden, niet genoeg heeft gebloed en is gematst. Ik weet niet of de buitenwereld zo streng moet zijn voor een hele regio, voor een hele club, omdat drie of vier mensen de boel hebben bedonderd. Ik denk dat het oneerlijk is, want wat kan de gemiddelde supporter op Vak-P er aan doen?"

Lees ook: Bruggink stelt eredivisionist als voorbeeld voor Twente: 'En kijk nu eens'