Bergwijn looft 'irritant ventje' van Ajax: 'Wilde hem altijd schoppen in het veld'

Bergwijn looft 'irritant ventje' van Ajax: 'Wilde hem altijd schoppen in het veld'

13-04-2018 07:34
78

Steven Bergwijn bewaart goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. De aanvaller van PSV speelde met diverse Ajacieden die inmiddels zijn doorgebroken, of inmiddels een toptransfer naar het buitenland hebben verdiend.

Bij Ajax speelde Bergwijn onder andere met Abdelhak Nouri. "Donny (Van de Beek, red.) kwam iets later. Ik heb met Fosu-Mensah gespeeld en met Sandler van PEC Zwolle. Tegen Frenkie de Jong heb ik gespeeld in de jeugd (Bergwijn speelde toen al bij PSV, De Jong nog bij Willem ll, red.)", zegt Bergwijn bij Andy in de Auto.

"Ik vond hem een irritant ventje. Het is een topgozer, maar in het veld wilde ik hem altijd schoppen omdat hij zo goed is", lacht Bergwijn. "Hij is wel heel goed, een goede jongen. We hebben een goede lichting. We kunnen allemaal ook erg goed met elkaar opschieten."

Het is Bergwijns derde seizoen in de hoofdmacht van PSV. Aan een vertrek denkt hij nog niet. "Ik zeg altijd als de tijd rijp is. Ik ben nu gewoon hier en heb het echt naar m'n zin. Toen ik hier kwam wonen, wilde ik niets van Eindhoven weten. Ik moest even wennen, natuurlijk. Ik had nog geen eigen huis, nu wel. Heb het nu goed naar m'n zin."

"Eerst reed ik vier jaar lang op en neer van Almere (waar hij woonde, red.) naar Eindhoven. Ik stond half zes op en trainde om half negen in Eindhoven. Mijn vader sliep gewoon in de auto. Daarna gingen we terug naar Almere en had ik school van half twaalf tot half drie. En dat elke dag. Dat was zwaar, hoor."