Cocu: 'Misschien wil Ten Hag daar iets mee bereiken, maar ik maak me niet druk'

Cocu: 'Misschien wil Ten Hag daar iets mee bereiken, maar ik maak me niet druk'

13-04-2018 14:31
108

Phillip Cocu is niet onder de indruk van de uitspraken van Erik ten Hag. De Ajax-trainer zei vorige week, na de 1-0 zege op Heracles, dat PSV met angst naar de kampioenswedstrijd tegen Ajax zal kijken.

"Misschien wil hij daar iets mee bereiken, dat zou kunnen. Ik maak me er niet druk over", reageert Cocu nuchter, geciteerd door de officiële website van PSV. "Het hoort erbij, het is een grote wedstrijd, wij bereiden ons op onze eigen manier voor. Precies zoals we dat altijd doen."

De PSV-coach geeft wel toe dat de voorbereiding op het treffen met Ajax anders verloopt dan normaal. Van titelstress is volgens hem geen sprake. "Aan het begin van de week hebben we daar gezamenlijk over gesproken, jezelf ervoor afsluiten doet iedereen uiteindelijk op zijn eigen manier. Kijkend naar de focus bij de selectie en de manier waarop er getraind wordt denk ik dat de jongens dat goed doen."

Eerder dit seizoen verloor PSV met 3-0 van Ajax. "Dit seizoen zijn we af en toe tegen een uitglijder aangelopen of hebben we een uitschieter gehad, maar over het algemeen vond ik ons heel constant. Dat zullen we de laatste wedstrijden van dit seizoen ook moeten zijn als we willen bereiken waar we op uit zijn."