NAC moet talenten afstaan aan Feyenoord en Vitesse: bedrag van 42.000 euro

NAC moet talenten afstaan aan Feyenoord en Vitesse: bedrag van 42.000 euro

13-04-2018 15:10
23

In de jeugdopleiding van NAC Breda vindt een heuse uittocht plaats. In navolging van Tein Troost (Feyenoord) verkassen nog twee talenten naar een andere Eredivisie-club.

Het gaat om Ilyas El Moussaoui en Luuk Wensink uit NAC O15. El Moussaoui maakt de overstap naar Feyenoord, terwijl Wensink kiest voor de opleiding van Vitesse. De talenten speelden zich in de kijker tijdens jeugdinterlands van Oranje en verlaten de NAC-opleiding op eigen initiatief.

"De afgelopen jaren hebben wij gebouwd aan een sterk opleidingsprogramma en krijgt onze opleiding, zowel regionaal als landelijk, steeds meer aanzien. Ons succes heeft ook een keerzijde", zegt hoofd opleidingen Tim Gilissen. "We merken dat onze spelers steeds gewilder worden en andere clubs op het vinkentouw zitten om onze spelers over te nemen."

"Dat spelers in dat proces een andere keuze maken is voor ons natuurlijk jammer, maar binnen de huidige regelingen helaas niet uit te sluiten", besluit Gilissen. NAC ontvangt voor beide spelers een opleidingsvergoeding van in totaal 42.000 euro.

Lees ook: Feyenoord doet NAC pijn en haalt 'high potential' (16) weg uit Breda