Jong Ajax en NEC houden zenuwen in bedwang, Fortuna blijft aan kop

Jong Ajax en NEC houden zenuwen in bedwang, Fortuna blijft aan kop

13-04-2018 21:56
52

Fortuna Sittard behoudt de koppositie in de Jupiler League dankzij een overwinning op FC Den Bosch. NEC en Jong Ajax kwamen beide ook tot winst, maar maakten het bijzonder spannend. De twee achtervolgers treffen elkaar maandagavond, de eerder ongeldig verklaarde wedstrijd zal dan worden overgespeeld.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch 2-0
Aanvoerder Perr Schuurs pakte vorige week zijn vijfde gele kaart en daarom kon hij zijn team niet bijstaan in het thuisduel met FC Den Bosch. Ook zonder de toekomstige Ajax-speler wist Fortuna de punten te pakken, maar eenvoudig ging dat niet. Lisandro Semedo zette de lijstaanvoerder in de eerste helft op voorsprong, maar Fortuna weigerde vervolgens de genadeklap uit te delen. Dat gebeurde pas diep in de slotfase, toen Finn Stokkers voor grote opluchting zorgde in Limburg.

Helmond Sport - NEC 1-2
Een thriller in Helmond eindigde positief voor NEC. Twee vroege Nijmeegse treffers, van Arnaut Groeneveld en Michael Heinloth, leken een zorgeloze avond in te leiden voor de titelkandidaat. Niets bleek minder waar. Een tegengoal van Robert Braber bracht alle spanning terug en die bleef tot de laatste seconde aanwezig. Een directe rode kaart voor Ron Janzen was tekenend voor de chaotische tweede helft, waarin geen doelpunten zouden vallen. Pepijn Lijnders en zijn mannen blijven meedoen om directe promotie.

Jong Ajax - FC Emmen 3-2
De beloften van Ajax gingen in het eerste half uur los tegen FC Emmen. Na 22 seconden lag de bal al in het net, toen Kaj Sierhuis defensief gepruts van FC Emmen met links afstrafte. Che Nunnely en opnieuw Sierhuis maakten er al snel 0-3 van. Het leek gespeeld, maar na rust keerde het tij. Alexander Bannink gaf de bezoekers weer hoop met twee doelpunten, maar Jong Ajax overleefde vervolgens de Drentse aandrang en hield de punten op De Toekomst. 

Overige uitslagen:

Almere City - Jong PSV 2-1

FC Dordrecht - Cambuur 0-3

FC Oss - De Graafschap 1-4

FC Volendam - RKC Waalwijk 0-1

Jong AZ - MVV 3-1

Telstar - Jong FC Utrecht 1-0

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 1-3