Excelsior kan play-offs halen: Dit is een nieuwe situatie voor de club

Excelsior kan play-offs halen: "Dit is een nieuwe situatie voor de club"

13-04-2018 22:25
21

Excelsior beleeft een topseizoen en kan dat zelfs gaan bekronen met deelname aan de play-offs. De Kralingers staan bovenaan in het rechterrijtje, met slechts vier punten achter nummer zeven Vitesse. Trainer Mitchell van der Gaag probeert zijn spelers duidelijk te maken dat het mogelijk is.

Excelsior kon het sprongetje naar de top zeven reeds maken, maar liet daarvoor een uitgelezen mogelijkheid liggen tegen ADO Den Haag. "Vorig seizoen hadden we dat ook in wedstrijden waarin we ons veilig konden spelen", zegt Van der Gaag tegenover VI. "Nu zijn we stabieler, maar moeten we die stap maken. Dat zou het prima seizoen extra glans geven. In Zwolle krijgen we weer een kans."

Tot vorige week was handhaving het doel. Nu Excelsior de degradatiezone heeft weten af te wenden, legt Van der Gaag de lat hoger. "We hebben gezocht naar nieuwe doelstellingen. Maar dat is best lastig. Dit is een nieuwe situatie voor de club. Je speelt voor handhaving en als je dat hebt is het heilige 'moeten' eraf. Dat is begrijpelijk, maar de uitdaging er nog meer van te maken zien we echt wel."

De oefenmeester, die dit seizoen vertrekt uit het Van Donge & De Roo Stadion, is uiterst gemotiveerd om de club voor het eerst in haar bestaan naar de play-offs te leiden. "Na ADO Den Haag dacht ik dat dat uit zicht was, maar we staan er gewoon bij. Dan gaan we er voor spelen ook. Nu PEC Zwolle-uit en woensdag Heracles-thuis. We zullen zien hoe we er daarna voor staan."