Bruggink wijst belangrijke PSV'er aan: 'Zijn vertrek zal echt groot gemis zijn'

Bruggink wijst belangrijke PSV'er aan: 'Zijn vertrek zal echt groot gemis zijn'

14-04-2018 10:09
32

Arnold Bruggink denkt niet dat PSV zondag al kampioen wordt in de Eredivisie-topper tegen Ajax. De analist begrijpt echter niets van de uitspraken van Erik ten Hag, die stelde dat de Eindhovenaren bang zouden kunnen zijn voor zijn ploeg.

"Ik begrijp niet zo goed waarom hij dat zei. Ajax heeft zeven punten achterstand en PSV kan in eigen huis kampioen tegen je worden. Dan is dat niet helemaal de goede volgorde", zegt Bruggink tegen FOX Sports. "Het is wel gebleken dat Ajax niet beter is dan PSV. Zeker als team zijnde niet."

Bruggink deelt daarvoor een pluim uit aan coach Phillip Cocu. "Dit wordt het bijzonderste en knapste kampioenschap van Cocu. Hij heeft een elftal gecreëerd van spelers, die heel goed weten wat ze wel en niet kunnen. Echt Cocu's verdienste. Zo was hij als speler ook. Phillip was een waanzinnig goede voetballer, maar dacht altijd als eerste aan het team. Hij cijferde zich volledig weg voor anderen."

Volgens Bruggink is de houdbaarheidsdatum van Cocu nog niet verstreken. "Als het elftal vaak genoeg wisselt, kan een trainer blijven. Er zullen na dit seizoen best veel spelers weggaan. Jeroen Zoet, Hirving Lozano, Luuk de Jong waarschijnlijk. Ik denk dat het vertrek van Santiago Arias echt een groot gemis zal zijn. Cocu heeft bewezen dat het nog steeds werkt tussen hem en de club. Dus hij kan zeker aanblijven."