PFA nomineert zestal voor eervolle prijs: Man City-trio, topscorers en De Gea

PFA nomineert zestal voor eervolle prijs: Man City-trio, topscorers en De Gea

14-04-2018 13:22
25

De Professional Footballers' Association (PFA) in Engeland heeft zaterdagavond de nominaties bekend gemaakt voor de Speler van het Jaar-award. Zes spelers maken kans op de eervolle trofee: Kevin De Bruyne, Leroy Sané, David Silva, Harry Kane, David de Gea en Mohamed Salah. 

De Bruyne (foto), Sané en Silva beleven met Manchester City een formidabel seizoen in de Premier League. Met nog zes duels te gaan en een voorsprong van dertien punten op nummer twee Manchester United lijkt het binnenslepen van de landstitel een kwestie van tijd.

Wedden

Meer odds

Salah tekende dit seizoen al voor 29 doelpunten namens Liverpool. Kane (Tottenham Hotspur) staat op 25 treffers. De Gea wordt door kenners en fans gezien als de beste doelman van de competitie. Ook dit seizoen pakte de Spanjaard weer de nodige punten voor Manchester United. 

Er zijn ook zes spelers genomineerd voor de Young Player of the Year-award. Dat zijn Kane, Sané, Raheem Sterling, Ederson (beiden Manchester City), Marcus Rashord (Manchester United) en Ryan Sessegnon. Laatstgenoemde is de enige naam uit het Championship. De zeventienjarige linkspoot maakte dit seizoen veertien goals namens Fulham.