De filosofie van Peter Bosz is mooi. En wij gaan die kant zeker op

"De filosofie van Peter Bosz is mooi. En wij gaan die kant zeker op"

14-04-2018 15:07
31

Vitesse wil onder interim-trainer Edward Sturing méér de aanval gaan zoeken. Eerder deze week nam Sturing het stokje over van de ontslagen Henk Fraser. 

De clubleiding van Vitesse zette Fraser op straat vanwege het dramatische spel van de Arnhemmers in de laatste weken. Sturing gaat proberen om een toefje van de 'Bosz-doctrine' - aanvallend voetbal, druk zetten - terug te krijgen in het elftal, vertelt hij aan dagblad de GelderlanderOnder leiding van Bosz speelde Vitesse tussen 2013 en 2016 gedurfd, aantrekkelijk voetbal. 

"De filosofie van Peter Bosz is mooi. En wij gaan die kant zeker op. Maar niet helemaal. Om die speelwijze in te slijpen, heb je veel meer tijd nodig. Want als er één verzaakt, klapt het hele systeem in elkaar."

"Wij hebben drie dagen de tijd gehad om accenten te zetten. We moeten allereerst af van het flipperkastvoetbal. Dat is de bron van alle ellende", vervolgt Sturing. "We zijn de laatste tijd verschrikkelijk slordig in balbezit. We gaan nu naar voren, maar het moet geen zelfmoord worden."

Vitesse pakte in de laatste vier duels slechts één punt. Zaterdagavond (19.45 uur) komt Sparta op bezoek in het Gelredome.