Crystal Palace doet gouden zaken in spektakelstuk, Van la Parra wint in extremis

14-04-2018 17:51
21

Alle Premier League-Nederlanders hebben zaterdagmiddag minstens een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. Het Crystal Palace van Patrick van Aanholt en bankzitter Jaïro Riedewald deed uitstekende zaken door Jürgen Locadia en zijn Brighton & Hove Albion-ploeggenoten te verslaan.

De toeschouwers op Selhurst Park kwamen in het eerste half uur ogen tekort: na een kwartier spelen hadden Wilfried Zaha en James Tomkins The Eagles met twee frommelgoals naar een 2-0 voorsprong geschoten. Glenn Murray deed uit een corner wat terug, maar Zaha zorgde met een schitterende snoekduik voor 3-1. José Izquierdo bracht de spanning terug, maar de 3-2 bleef op het bord staan.

Luciano Narsingh pakte met Swansea City een puntje tegen Everton. The Swans kwamen door een knullig eigen doelpunt van Kyle Naughton op achterstand, maar Jordan Ayew trok de stand na rust gelijk. Rajiv van la Parra versloeg namens Huddersfield Town het Watford van Daryl Janmaat: Tom Ince maakte pas in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd. Burnley won thuis met 2-1 van Leicester City.