'Winkeldochter' van Ajax: 'Volgens Ten Hag zo dynamisch. Bergwijn zal blij zijn'

'Winkeldochter' van Ajax: 'Volgens Ten Hag zo dynamisch. Bergwijn zal blij zijn'

14-04-2018 18:32
32

Columnist Henk Spaan verwacht niet veel van Ajax-rechtsback Rasmus Kristensen tijdens de kraker tegen PSV. De onlangs naar Amsterdam gekomen Deen zal het in Eindhoven af gaan leggen tegen PSV-aanvaller Steven Bergwijn, verwacht Spaan.

'Stevie zal morgen (zondag, red.) blij zijn met Kristensen, de uit Denemarken gehaalde winkeldochter, die volgens Erik ten Hag zo ongelofelijk dynamisch is', schrijft Spaan zaterdagochtend in zijn rubriek Spaan geeft punten voor Het Parool. 'We zullen zien hoe dat afloopt. Persoonlijk geef ik PSV ietsiepietsie meer kans', is de columnist duidelijk in zijn oordeel.

Spaan denkt terug aan de eerdere ontmoeting tussen PSV en Ajax dit seizoen. De Amsterdammers, toen nog onder leiding van Marcel Keizer, walsten met 3-0 over PSV heen en speelden volgens Spaan de beste wedstrijd van het seizoen. 'Neres scoorde nog, Ziyech, Schöne en Van de Beek waren gedreven, Veltman voetbalde uitstekend tegen Lozano en Luckassen. Keizer versloeg een elftal dat dertien van zijn veertien wedstrijden had gewonnen', aldus de columnist, die Keizer een 8 geeft voor die prestatie.