Horroravond voor arm Sparta: Vitesse boekt grootste zege ooit na Fraser-ontslag

Horroravond voor arm Sparta: Vitesse boekt grootste zege ooit na Fraser-ontslag

14-04-2018 21:31
28

Vitesse heeft in de eerste wedstrijd na het ontslag van Henk Fraser een monsterzege geboekt. Onder leiding van interim-trainer Edward Sturing moest degradatiekandidaat Sparta eraan geloven. Vitesse rekende met maar liefst 7-0 af met de Spartanen.

Sparta maakte vanaf het eerste fluitsignaal geen schijn van kans en keek al na twee minuten spelen tegen een achterstand aan. Thulani Serero schoot een afvallende bal hard en fraai achter doelman Jannik Huth. Vitesse bleef kansen creëren en maakte na twintig minuten spelen ook de 2-0. Roy Beerens krulde de bal achter Huth in de verre hoek en maakte daarmee zijn eerste treffer in Vitesse-dienst.

Sparta kreeg nauwelijks ademruimte en leek het op te geven na de 3-0, die tien minuten later viel. Deze keer was Tim Matavz de doelpuntenmaker, op aangeven van Bryan Linssen. Sparta leek er helemaal niets aan te doen. Vlak voor rust benadeelde Michiel Kramer zijn ploeg behoorlijk door zijn noppen in het gezicht van Alexander Büttner te planten. Het gevolg: een rode kaart en wellicht een forse schorsing voor de spits.

Ook na rust ging Vitesse door met scoren. Linssen was bij de 3-0 van Matavz de aangever, de 4-0 mocht hij zelf maken. Wederom ging daar slecht verdedigen van Sparta aan vooraf. Het leidde tot woede van Dick Advocaat, die zich meerdere keren langs de zijlijn liet zien en zijn frustratie uitte.

Na een voorzet van Mason Mount maakte Matavz zijn tweede treffer van de avond en de 5-0 voor Vitesse. Het Vitesse-publiek genoot met volle teugen en kreeg als kers op de taart ook de 6-0 van Thomas Bruns en de wereldgoal van Linssen cadeau: 7-0. Verder leed werd Sparta bespaard.

Aan de stand verandert er niets. De ploeg van Advocaat blijft zeventiende met 24 punten en heeft nog altijd een voorsprong van vier punten op FC Twente, dat hekkensluiter is met twintig punten. Volgende week neemt Sparta het thuis op tegen NAC Breda. Twente treft PEC Zwolle.