Heerenveen doet goede zaken na weer een gemiste penalty van Leemans

14-04-2018 21:36
4

SC Heerenveen blijft meedoen in de strijd om een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. De Friezen wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 0-2. Reza Ghoochannejhad en Nemanja Mihajlovic maakten na rust de doelpunten.

In de eerste helft deelden beide ploegen enkel wat speldenprikjes uit. Alleen in de 28e minuut veerden de VVV-fans op. Scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip na een overtreding van Pelle van Amersfoort op Lennart Thy. Clint Leemans nam plaats achter de bal, maar vond doelman Martin Hansen op zijn weg. Vorige week miste de 22-jarige middenvelder ook al een strafschop tegen Sparta.

VVV begon sterk aan de tweede helft, Moreno Rutten trof de lat, maar Heerenveen was doeltreffender. Ghoochannejhad kopte in de 69e minuut binnen, nadat hij de bal ietwat gelukkig via Daniel Hoegh op zijn hoofd kreeg: 0-1. De Friezen beslisten het duel tien minuten later. Invaller Mihajlovic gooide er een schaar uit en knalde hard binnen. Door de nederlaag wacht VVV nu al elf duels op een competitiezege.

De Limburgers bevinden zich nog wel op de veilige twaalfde plaats. Heerenveen bezet nu de felbegeerde achtste plaats met evenveel punten als het als negende geklasseerde ADO Den Haag.